Välkommen till bloggen om Kooikerhondje Iines!

I den här bloggen skriver en nybliven hundägare om valpen Iines förehavanden och dagliga liv.

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Flytten

Fredagen 11 mars 2011 var en stor dag för en liten hund. Det var dags för Iines, som officiellt heter så fint som Estaika's Fidelity, att flytta från födelsehemmet i Uleåborg ända till Åbo. Att lämna sina syskon och en människofamilj innebär en stor förändring när det i fortsättningen gäller att bo i höghus med bara en tjej som heter Maria.
Först fick Iines åka bil till Seinäjoki, där hon bytte ägare och transportmedel. Tågresan till Åbo gick som smort, aldrig sku man ha trott att Iines var nybörjare på tågåkning. Först i taxin hem från järnvägsstationen kändes det lite konstigt och främmande så man behövde darra lite. Väl inne i det nya hemmet sprang lilla Iines modigt omkring och snusade varje hörn. Speciellt intressant var det att vara under sängen och gnaga på strykbrädan. Tyvärr förbjöd matte det, och följande dag installerades väggar runt sängkanten. Tråkigt var också att inte få sova i sängen med Maria, tyckte Iines. Trots detta, gick första natten bra med bara lite gråtande efter mamma vid 03.00.

Favoritlek: Morra åt och göra "attacker" mot  maten. Gnaga på allt, speciellt det förbjudna.
Övade på: Att låta bli någon sak. Att sätta på halsbandet som visade sig vara rätt så krångligt. Att kissa ute eller på papper istället för laminatgolv.

8 kommenttia:

 1. Vad söt hon är! Vad är det för ras?

  VastaaPoista
 2. Tack! Rasen heter kooikerhondje. Det är holländska och betyder ungefär "fågeljägarens lilla hund". Kooikerhondje är en spaniel.

  VastaaPoista
 3. Hej studiekollega!

  En så söt hund du har. Lycka till med uppfostran! :-)

  VastaaPoista
 4. Tack, det behövs... ;) Vi ska på valpkurs men den börjar först i maj.

  VastaaPoista
 5. Helt underbart söt liten valp! :) Klart det förbjudna är roligast...

  / Jenny (kursdeltagare på sociala webben)

  VastaaPoista
 6. Ska bli roligt att läsa om livet som nybliven hundägare!

  -Charlotta (från kursen Den sociala webben)

  VastaaPoista
 7. Vilken sötnos! Jag skulle ha gissat fel på rasen, hon ser nästan likadan ut som min hund (en cavalier king charles spaniel) gjorde då han var valp.. Ser fram emot att följa med er blogg. Lycka till med uppfostran! Hon kommer säkert att bli underbar bara ni slipper igenom den värsta valptiden :)

  VastaaPoista
 8. En studiekompis sade mig en gång att det är en stor lucka i min allmänbildning att jag aldrig haft ett husdjur, och med åren har jag insett att det nog ligger en sanning i det. För att inte tala om glädjen och gemenskapen jag förstått att man kan känna i sällskap av sin hund eller katt! :-)

  Det ska bli intressant att följa med dina första veckor tillsammans med Iines!

  VastaaPoista