Välkommen till bloggen om Kooikerhondje Iines!

I den här bloggen skriver en nybliven hundägare om valpen Iines förehavanden och dagliga liv.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Första veckan

Bäst sover man på rygg
Nu har Iines bott hemma hos mig i 10 dagar och vår dagsrutin är någorlunda fastställd. Klockan 6.00 stiger vi upp och går ut. Iines har inte kissat inne de tre senaste nätterna och morgonkiss kommer först när vi hunnit ut. När vi kommer in är det dags för frukost för oss båda. Det vill säga jag får äta om jag hinner koka mitt kaffe medan hon busar och försöker få min uppmärksamhet genom att göra förbjudna saker. Som att tugga på dammsugaren, eller gräva i papperskorgen. Efter ca en timmes lekstund är det dags för en morgonvila för Iines och ”ledig” tid för mig. Då försöker jag hinna studera eller t.ex. diska medan hon sover. Det brukar hon inte låta mig göra om hon är vaken. Tycker att det är viktigare att jag leker med henne... ;)
Vid kl 10 går vi ut en sväng, varefter det är dags för en lekstund före jag måste på jobb.

Igår var min första arbetsdag efter ”mammaledigheten” och Iines var ensam hemma i 6 timmar. Vi hade övat på att vara ensam flera gånger i kortare stunder under föregående veckan. Iines hade inte brukat gnälla när jag lämnade henne, men igår gnällde hon när jag gick. Men när jag kom hem på kvällen var det helt tyst och jag möttes av en sömnig liten valp. Leksakskatten hade fått stryk och hittades bakom toaletten. Toalettröskeln som Iines kommer åt hade hon inte tuggat på! En positiv början på vardagen alltså.

Under veckoslutet hade vi två stycken ”play date” med hundkompisar. På lördag med en liten och vänlig terrier och på söndag med den stora och vänliga Australian shepherd. Iines verkar mycket förtjust i sin stora kompis. I 2,5 timmar orkade hon springa och rulla runt på rygg omkring och under honom. Som tur får hon gå hem till honom redan nästa vecka. Och helt utan mig!
 

4 kommenttia:

 1. Så söt! Den där kontrastbilden är kul, man ser verkligen hur liten hon är i jämförelse :-)

  VastaaPoista
 2. Besöker miniprojekt :)
  Usch stress ja, har det oxå

  Gullig hund :D


  Linda Å

  VastaaPoista
 3. Tack! Iines har nu vuxit lite så hon är inte riktigt så liten som hon verkar på bilden med den andra hunden. Visst är hon liten, men kollade just på bilder från 3 veckor sedan när hon kom till mig och hon ser faktiskt annorlunda ut nu.

  VastaaPoista